Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.04.2017 г.
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет

Птичият тор е най-богатият на хранителни вещества  животински тор. В 1 кг се съдържат средно 17 г азот, 16 г фосфорна киселина, 15-24 г калций, 9 г калий. От възрастна кокошка годишно се получават 6-12 кг (средно 8 кг) тор, от пуйка – 12-15 кг, от гъска – 12-14 кг, от патица – 8-10 кг. Желателно е той да се събира често и отделно от тора на другите животни. Не трябва да се излага на дъжд. За да се предотврати загубата на летлив амоняк, се смесва с пръст.

Като бързодействащ и ефективен най-полезно е да се използва за шербетуване на зеленчукови култури, като при ползване се разтваря минимум 1:5 обемни части във вода. По-високата концентрация може да доведе до пригор на растенията. Когато птиците се отглеждат върху несменяема торова постеля, тя се съхранява и преработва като тора на останалите домашни животни, но нормата трябва да се намали наполовина спрямо говеждия тор.

32903
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Практика
Ефективно подхранване на малините с дървесна кора
Реколтата от ябълки в ЕС ще намалее с 21 на сто
Само една партида яйчен прах с наличие на фипронил е получена в България
Продажбите на френски коняк надхвърлиха за пръв път 3 милиарда евро
Обзор за периода 16-18 август 2017 г.
Пшеницата на Софийската борса поевтиня до 250-260 лв. за тон
Oтглеждат ги в Европа още от 1825 година
Гладиолите – Gladiolus
Свързани материали
Виж
Ефикасен начин за подхранване
Шербетуването ускорява зреенето и повишава добива
Повишава добива от плодове и зеленчуци
Шербетуването е ефикасен начин за подхранване
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам