Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.04.2017 г.
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет

Птичият тор е най-богатият на хранителни вещества  животински тор. В 1 кг се съдържат средно 17 г азот, 16 г фосфорна киселина, 15-24 г калций, 9 г калий. От възрастна кокошка годишно се получават 6-12 кг (средно 8 кг) тор, от пуйка – 12-15 кг, от гъска – 12-14 кг, от патица – 8-10 кг. Желателно е той да се събира често и отделно от тора на другите животни. Не трябва да се излага на дъжд. За да се предотврати загубата на летлив амоняк, се смесва с пръст.

Като бързодействащ и ефективен най-полезно е да се използва за шербетуване на зеленчукови култури, като при ползване се разтваря минимум 1:5 обемни части във вода. По-високата концентрация може да доведе до пригор на растенията. Когато птиците се отглеждат върху несменяема торова постеля, тя се съхранява и преработва като тора на останалите домашни животни, но нормата трябва да се намали наполовина спрямо говеждия тор.

24941
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Одобрени са още 31 проекта за ремонт на църкви и манастири
САРА: България ще посрещне новата жътва с по-малко запаси в сравнение с останали държави
Таксата за внос на животни от ЕС, Швейцария и трети страни става 100 лв.
Изплатени са още 4 млн. лева за пасторализъм и редки животни
Прогнозират нова рекордна зърнена реколта в света през този и следващия сезон
Латвия вече изнася повече млечни продукти въпреки забраната за внос в Русия
Свързани материали
Виж
Ефикасен начин за подхранване
Шербетуването ускорява зреенето и повишава добива
Повишава добива от плодове и зеленчуци
Шербетуването е ефикасен начин за подхранване
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам