Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.04.2017 г.
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет
Зеленчуците се чувстват най-добре от шербет

Птичият тор е най-богатият на хранителни вещества  животински тор. В 1 кг се съдържат средно 17 г азот, 16 г фосфорна киселина, 15-24 г калций, 9 г калий. От възрастна кокошка годишно се получават 6-12 кг (средно 8 кг) тор, от пуйка – 12-15 кг, от гъска – 12-14 кг, от патица – 8-10 кг. Желателно е той да се събира често и отделно от тора на другите животни. Не трябва да се излага на дъжд. За да се предотврати загубата на летлив амоняк, се смесва с пръст.

Като бързодействащ и ефективен най-полезно е да се използва за шербетуване на зеленчукови култури, като при ползване се разтваря минимум 1:5 обемни части във вода. По-високата концентрация може да доведе до пригор на растенията. Когато птиците се отглеждат върху несменяема торова постеля, тя се съхранява и преработва като тора на останалите домашни животни, но нормата трябва да се намали наполовина спрямо говеждия тор.

33126
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Българо-руски инвестиционен форум се провежда в София
На Отчовден се почита паметта свети Иван Рилски, небесния закрилник на българския народ
Турция ще свие вноса на слънчоглед през сезона
Българската пшеница е абсолютен лидер по съдържание на протеин в Черноморския регион
Жасминът прибете от терасата преди студовете
Важен признак е отделяемостта на плодовата дръжка
Време е да съберем плодовете на нашия труд
Свързани материали
Виж
Шербетуването ускорява зреенето и повишава добива
Стар, но ефикасен начин за подхранване
Ефикасен начин за подхранване
Шербетуването ускорява зреенето и повишава добива
Повишава добива от плодове и зеленчуци
Шербетуването е ефикасен начин за подхранване
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам