Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2017 г.

Желирано агнешко бутче

Слагаме вода да заври в тенджера и прибавяме добре измитото агнешко бутче, нарязаните лук, моркови, целина, корени от магданоз (по-добре е зеленчуците да са настъргани на едро ренде). Оставяме всичко да ври, докато месото се развари напълно. Заливаме желатина със студена вода и го оставяме да кисне 1,5 часа.  Изваждаме напълно готовото месо от бульона, обезкостяваме го и накъсваме на малки парчета и го връщаме отново в бульона. Изсипваме разтворения желатин и подправяме с лимонов сок и счукан чесън. Разбъркваме добре и оставяме в хладилника да се желира. Готовото ястие нарязваме на кубчета, разпределяме по чиниите за сервиране и украсяваме с резени лимон и листенца магданоз.

Продукти: 1 връзка зелен лук, 3 моркова, целина, корени от магданоз, 1 агнешко бутче, 3 листа желатин, сол, лимонов сок, чесън.

Желирано агнешко бутче
4684
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
И потребителите да внимават
Засилсва се контролът върху вноса на агнешко месо и яйца
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Оризова супа от овче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини