Сваряваме и обелваме яйцата. Лука и чесъна накълцваме и ги запържваме в маслото. Добавяме нарязаните домати заедно със сока и варим 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Разрязваме яйцата на две и изваждаме жълтъците. Претриваме ги през сито, смесваме ги с кашкавала и сметаната и ги подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. С тази смес напълваме белтъците. Запичаме ги в доматения сос около 15 мин във фурната на 180 градуса.
Продукти: 8 сварени яйца, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, 2 с.л. масло, 1 буркан домати, сол, черен пипер, чубрица, 1 ч.л. червен пипер, 200 г кашкавал, 3 с.л. сметана, стрито индийско орехче.