Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка. Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и нарязаната на малки парченца и леко запържена сланина. Напълваме със сместа издълбаните половинки от целината, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с олио и 1 к. ч. топла вода. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: 250 г свинска кайма, 1 филия хляб, 1 яйце, 50 г сланина, 5 средно големи глави целина, 200 г печурки, 150 г кашкавал, 1 к. ч. олио, 1 ч. л. червен пипер, магданоз, сол.