Начало » Новини » Страната
16.01.2017 г.

Известни бутикови изби на Винария 2017 в Пловдив

Предстоящо

sinor.bg

Големи български производители и бутикови изби ще покажат за пореден път колекциите си на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2017“, която ще се проведе в рамките на Агра в Пловдив. Родните винари ще се конкурират с елитни производители от Франция, Италия, Португалия и други държави, конкуриращи се на световните пазари.

Според експерти изложението ще се превърне в уникална панорама на виното заради разнообразния профил на участниците и техните продукти. Изложението ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международния панаир Пловдив.

Проявата се организира съвместно с Националната лозаро-винарска камара и под егидата на Министерството на земеделието и храните.

Винпромите в Русе, Свищов, Карнобат и Асеновград,  „Вила Ямбол, „Черноморско злато“, „Пълдин“, „Логодаж“ са само част от  известните производители, които представят любими на българите марки и нови предложения.

Други винарни залагат на чара на оригинални продукти в малки серии.

На автентични сортове и биопроизводство акцентират осем бутикови изби от Асоциацията на независимите лозаро-винари. Фирми, които отсъстваха почти десет години, се завръщат на деловия форум, дебютират нови компании.

Заради големия интерес е разширен и „Градът на виното” и деликатесите, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки и храни, предлагани от участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Градът пресъздава  архитектурния стил на възрожденските селища.

В него има зони за експозиции, за гурме демонстрации, за презентации и майсторски класове, бутик за вина и пресцентър. Атрактивният Град на виното и деликатесите  посрещна  близо 40 000 гости от България и Европа миналата година. 78% от българските изложители заявиха, че са имали чуждестранни посетители.

Очаква се тази година публиката да е по-голяма, тъй като се предлагат повече изкушения и новости за ценителите на виното. „Винария 2017“ привлича вниманието на енолози от Румъния, Сърбия, Грузия и други държави, които ще пристигнат в Пловдив, за да разгледат щандовете и да намерят търговски партньори. Фирма за износ и разпространение на български вина в САЩ  ще помогне на наши производители да стъпят на пазара там.

Изложението включва също компании, предлагащи технологии, техника и оборудване за лозарството и винопроизводството. Техният брой се увеличава през последните две години и се показват  разработки, ориентирани към бъдещето на двата сектора,  заяви  д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Към тази впечатляваща картина се добавят иновациите за хранителната индустрия на участници във „Фудтех“, допълни той.

„Винария“, „Фудтех“  и „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва  шест изложби, обхващащи цялата верига от нивата до трапезата.  Най-голяма е Международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се организира и специализираното изложение „БиоАгра“. „Хорека Пловдив“ предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти. Всичко за пчеларството може да се види на „Апи България“.

Известни бутикови изби на Винария 2017 в Пловдив
7246
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Какво може да видите на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024
За пръв път едра земеделска техника ще бъде представена и на закрито
От 9 до 13 март се провежда двадесет и деветото издание на АГРА 2022
Изложения
Невероятен ръст от 20% е отчетен на Винария 2019
Производител създаде дизайнерска бутилка в чест на Пловдив като Европейска столица на културата
Традиционните изложители на ВИНАРИА се представят с нови продукти и визия
Линия италиански продукти от кактус получи признанието на журито
Родни медовина розе и кози суджук с трюфели спечелиха конкурса за иновации на Фудтех
Родните винопроизводители са спечелили над 200 отличия от международни конкурси през 2018 година
Силно присъствие на български вина от местни сортове на Винария 2019
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини