Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.01.2017 г.

Супа от карфиол с месо

Сипваме в бульона прясното мляко, слагаме карфиола, накъсан на розички и когато поомекне, го правим на пюре с миксера. В маслото запържваме брашното, разреждаме с бульона и заедно с пасирания карфиол ги слагаме на огъня. Щом заври, пускаме малки топчета, приготвени от каймата, сол, черен пипер и яйцето. Варим супата 20-30 минути. Застройваме я с киселото мляко и жълтъка, поръсваме с магданоз и черен пипер.

Продукти: 250 г смляно месо, 1/2  глава карфиол, 1 каф.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, 1 с.л. разтопено масло, 1 яйце, 1 жълтък, 3-4 с.л. кисело мляко, черен пипер, магданоз, 1 л месен бульон, сол.

Супа от карфиол с месо
5732
 

Последни материали
Виж
Производството на зърнени култури в Судан е намаляло с над 40%
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини