Стопяваме маслото и прибавяме към него всички останали продукти, като брашното сипваме постепенно и слагаме колкото е необходимо, за да омесим меко тесто. Увиваме тестото във влажна кърпа и го оставяме в хладилника за около 12 часа. След това разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм и с помощта на шаблон или формички изрязваме сърца с различна големина. Нареждаме сърцата в намаслена тавичка и ги печем в гореща фурна. От изброените продукти приготвяме двата вида глазура, като разбиваме с миксер. Украсяваме сърцата с глазурата по свое виждане – половината бели, половината кафяви и т.н.
Продукти за сладките: за тестото – 250 г мед, 3 яйца, 250 г пудра захар, 50 г масло, 1 амонячна сода, 1 с.л. ром, 600 г брашно, карамфил, индийско орехче, канела; за бялата глазура – 1 белтък, 150 г пудра захар; за кафявата глазура – 100 г пудра захар, 1 белтък, 20 г какао.