Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2016 г.

Коледни сърца

Стопяваме маслото и прибавяме към него всички останали продукти, като брашното сипваме постепенно и слагаме колкото е необходимо, за да омесим меко тесто. Увиваме тестото във влажна кърпа и го оставяме в хладилника за около 12 часа. След това разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм и с помощта на шаблон или формички изрязваме сърца  с различна големина. Нареждаме сърцата в намаслена тавичка и ги печем в гореща фурна. От изброените продукти приготвяме двата вида глазура, като разбиваме с миксер. Украсяваме сърцата с глазурата по свое виждане – половината бели, половината кафяви и т.н.

Продукти за сладките: за тестото – 250 г мед, 3 яйца, 250 г пудра захар, 50 г масло, 1 амонячна сода, 1 с.л. ром, 600 г брашно, карамфил, индийско орехче, канела; за бялата глазура – 1 белтък, 150 г пудра захар; за кафявата глазура – 100 г пудра захар, 1 белтък, 20 г какао.

Коледни  сърца
5072
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Причината е не само в сортовете
Къде отива сладостта на доматите и защо киселеят?
Полезно
Какво влияе върху вкуса на ягодите
Предстоящо
И производители на храни влизат в обучителна програма на Export Hub Bulgaria
Сладкиш Агнес
Масово използван оцветител в сладкишите, пастите за зъби и дъвките може да предизвика рак
Наука
Плодовете и зеленчуците стават по-сладки и по-малко полезни
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини