Отстраняваме кожата, перките и костите на рибата и нарязваме месото на парчета. Нарязваме моркова и картофите на кубчета и заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки ги варим в подсолена вода, към която сме прибавили олиото. Прибавяме също така нарязаните на резенчета домати и целите люти чушлета. Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме рибата и почистените от разрязаните на половинки маслини и продължаваме да варим на умерен огън. Поднасяме супата подправяна с лимонов сок и поръсена с черен пипер.
Продукти: 500 г едра риба, 3 с.л. олио, 1 глава лук, 3 домата, 2 пиперки, 1 морков, 2 люти чушки, 3 картофа, 10 маслини, лимонов сок, черен пипер, сол.