Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.11.2016 г.
Пълнени чушки по славянски
Пълнени чушки по славянски

В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода. Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно. Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.

Продукти за 6 порции: 1 кг чушки, 1 и 1/2 ч.ч. ориз, 1 глава стар лук, 600 г кьопоолу, 250 г кайма, сол, черен пипер, джоджен, олио; за соса: 1 кофичка кисело мляко, сол на вкус, 1 яйце, 2 с.л. брашно, размито в малко топла вода.

2703
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Близо 15 хиляди животновъди получиха днес помощ по de minimis
Полезни съвети
Устойчивостта на студ на овошките се познава по цвета на кората на фиданката
Успешна акция при залавяне на нарушители в горите над Костенец
За пет години овощните градини са се увеличили като площ с цели 42,7 процента
Проверяват автомобилите, превозващи дървесина за Румъния
Цвета Караянчева смени Димитър Главчев като председател на парламента
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки по бургаски
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам