В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода. Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно. Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.
Продукти за 6 порции: 1 кг чушки, 1 и 1/2 ч.ч. ориз, 1 глава стар лук, 600 г кьопоолу, 250 г кайма, сол, черен пипер, джоджен, олио; за соса: 1 кофичка кисело мляко, сол на вкус, 1 яйце, 2 с.л. брашно, размито в малко топла вода.