Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.11.2016 г.

Висока производителност и комфорт в компактни размери

Представяме новият компактен колесен товарач JCB 403 Agri

JCB Земеделие стартира производството и продажбата на изцяло нов компактен колесен товарач, който съчетава здраво задвижване с утвърден дизайн на JCB кабината заедно с ергономични контролни уреди. Новият JCB 403 Agri е с чупеща рама и товарен капацитет 0,3 куб.м, способен да работи ефективно в затворени тесни пространства, във и около сградите, в целия широк спектър от ферми в селското стопанство - от свинеферми , птицеферми, млечни ферми до разсадници и коневъдни центрове.

Функциите на този изцяло обновен товарач включват:

Генералният мениджър по продажбите на JCB Agriculture, Джон Смит казва: "Новият JCB 403 Agri е резултат от интензивно и задълбочено проектиране, инженеринг и развоен проект, за да произведем 0,3-кубиковият компактен колесен товарач, който се характеризира с издръжливост и лесно управление. С успоредно повдигане, хидравлично свързване на приспособленията, джойстик за хидравликата и управление на трансмисията - всичко това като стандарт, той е много добре оборудван компактен товарач. Един поглед към съвременните контролни органи и окомплектовка на товарача подчертават стила и високото качество, постигнати при изпълнението на машината."

Новият JCB 403 Аgri се присъединява към два големи модела в диапазона на компактните колесни товарачи на JCB Agriculture – 0,8 кубиков JCB 407 и 1,0 кубиков JCB 409, които са доказали стабилността и надеждните експлоатационни характеристики на хидростатичното задвижване Rexroth , което се използва и при новата машина 403. Съчетана с икономичния 1498 куб.см Kubota V1505 дизелов двигател с върхова мощност от 26,5 kW (35,5 к.с.) и 92 Nm въртящ момент, трансмисията осигурява два скоростни диапазона, за различни приложения и ситуации. Висок въртящ момент и фин контрол на скоростта са основните характеристики на обхвата на "ниските" предавки, които са от съществено значение в процеса на копаене и за прецизно управление и позициониране на товара. Бързото ускорение до максимална скорост от 20 или 30 км/ч като опция  се осигурява от "високия" диапазон за придвижване между различните участъци на работа.

Т.нар. „пълзящ ход”, управляван от педала на спирачката, дава възможност на оператора да използва хидравличната мощност на товарача за повдигане на материали, без да се причинява ненужно износване на спирачната система и трансмисията. При движение, мощността и въртящият момент се разпределят чрез стабилни ZF мостове с отворени диференциали или по желание ръчни блокажи на диференциала отпред и отзад на машината, предимно необходими при преобладаваща работа върху твърди терени.

JCB 403 Agri има предсказуеми характеристики на кормилното управление, малък диаметър на завой и точно позициониране на товарача, присъщо на шарнирната рама, докато стабилната шарнирна връзка осигурява плавното движение на предните и задните части на шасито по неравни и вълнообразни терени.

Клиентите имат възможност за избор на рамене на товарача. Стандартната конструкция осигурява добра цялостна комбинация от откъсваща сила, товароподемност и височина на повдигане на товара от 2,6 метра. Във вариант с удължени рамене, машината предоставя 2,8 метра височина на повдигане за подреждане и товарене на високи едностранни хамбари или ремаркета.

И двата варианта на конструкцията са патентовани за начина, по който разпределят сътресенията по време на движение по цялото шаси. И двата осигуряват реално паралелно повдигане - идеално за работа с палетни вилици, както и за свеждане до минимум на разсипването на насипни материали от кофата. Хидроразпределителите са на разположение с хидравличен щифт за заключване, който позволява смяна на приспособлението от седалката на водача, монтирани като стандартно оборудване. Двуетапна електронна изолационна система предотвратява неволното откачане на прикачените приспособления. Цилиндрите на рамото на товарача се захранват от хидравлична зъбна помпа с дебит от 40,5 л/мин, която осигурява бърза работа, както и постоянен регулируем поток от хидравлично масло, за да захранва прикачените приспособления за храна и постеля на животните.

Товарачът JCB 403 Agri е предназначен да работи предимно в закрити пространства, като може да има отворена навесна платформа и защитна рама ROPS/FOPS. Нова кабина е на разположение за първи път при колесните товарачи JCB от този размер, за да осигури цялостна защита от частици, запрашена работна среда и потенциални опасности.

Изцяло остъклената структура на кабината се „възползва“ максимално от размерите на новия товарач, за да осигури достатъчно работно пространство за операторите и лесен достъп през голяма врата с удобно разположени ръкохватки и стабилни стъпенки. JCB 403 Agri е компактен – заедно с кабината той е висок само 2,2 м и широк само 1,1 м, когато е окомплектован с тесни гуми. Това му дава възможност за достъп до най-тесните пространства, както във фермата, така и в други помещения.

На тази машина операторът разполага с модерен цветен дисплей, който дава цялата ключова информация, без да се нарушава видимостта напред и регулируема кормилна колона, осигуряваща перфектна позиция за управление.

Нов панел за управление от дясната страна поддържа превключвателите, поставката за съхранение на лични вещи, както и новия джойстик, който в допълнение към управлението на повдигащите рамена (без значение от закачените приспособления) също има бутони за избор напред-назад и високи-ниски предавки на трансмисията. По този начин по всяко време операторът може да поддържа едната си  ръка върху джойстика, а другата на волана.

Многобройни регулируеми отвори за достъп на свеж въздух поддържат кабината добре проветрена. Предни и задни чистачки осигуряват добрата видимост във всички посоки на кабината.

Когато става дума за ежедневни проверки и рутинна поддръжка, монолитният капак на JCB 403 Agri се отваря назад и дава лесен достъп до двете страни на двигателната зона, където се помещават въздушен филтър, акумулатор, резервоарите за течности и електрическите системи на машината. Заедно с радиатора на охлаждащата течност на двигателя, всички тези компоненти са защитени от металната тежест, оформена по подобие на тежестите на по-големите машини в цялата гама колесни товарачи на JCB. В отвор на тежестта се помещават светлинното окабеляване и теглича.

Допълнителна информация на www.jcb-agri.bg и от вносителя Оптиком

Висока производителност и комфорт в компактни размери
6571
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Метеостанциите XFarm: Иновационна технология за професионалистите в земеделието
Оптиком със супер промоция на дискови брани Pallada до края на БАТА Агро 2023
Пръскачките Caffini Global - иновативни решения за ефективен земеделски бизнес, сега на по-добра цена!
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини