Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
27.09.2016 г.

Атрактивна демонстрация с най-новите трактори и плугове от Оптиком

На нива от 500 дка край сливенското село Гавраилово се състоя поредната атрактивна демонстрация на основна обработка на почвата с най-новите модели трактори и плугове, предлагани от Оптиком ООД.

Фирма Оптиком наскоро отвори нов център за земеделска техника в с. Кукорево, в близост до Ямбол, който освен с трактори и инвентар разполага с добре зареден магазин за резервни части. По инциатива на екипа ни в Ямболско се проведе събитие с любезното домакинство на инж. Драго Димитров, а партньори наОптиком бяха ДюПон и Пионер Семена България. Демонстрацията имаше за цел да постави началото на създаване на опитно поле, а резултатите ще бъдат отчетени на по-мащабно събитие  през следващата година.

Нa демонстрацията, на която гостуваха над 60 земеделски прозводителя от региона,  Оптиком показа своите най-нови трактори от водещите световни брандове – JCB и McCormick.

McCormick X7.670 VT Drive, агрегатиран с 6- корпусен навесен плуг бе атрактивна комбинация в действие, която демонстрира качествена обработка. Новият трактор на McCormick е с безстепенна 4-диапазонна трансмисия, произведена в заводите на ZF и 6,7 литров двигател FPT, произведен в заводите на IVECO. Той е изработен по най-високите стандарти на тракторостроенето. Навесният плуг OVLAC, агрегатиран към него е проиведен в най-голямата в Испания фабрика за производство на плугове. Откакто са по българските полета тези плугове са доказали във времето своята надеждност и здравина, независимо от тежките почвени условия у нас.

Резултатите от развитието на трите култури (царевица, слънчоглед и пшеница) на опитното поле на Оптиком, ДюПон и Пионер ще бъдат отчетени в края на следващата стопанска година. Събраните опитни данни и извършените обработки ще бъдат отчетени комплексно  - комбинация на почвообработка, сортове семена и растителна защита. По този начин партньорите - организатори на демонстрацията имат за цел да покажат на земеделците, че всяка стъпка от процеса има своите специфики и само правилната комбинация от всички тях води до добри резултати.

Другигият демонстриран земеделски агрегат бе трактор JCB Fastrac 8330 със 7-корпусен обръщателен полунавесен плуг OVLAC.  За да отговори на нуждите на по-големите стопанства световният лидер JCB разработи трактор с мощност 350 к.с., чийто български дебют се състоя наскоро на есенното изложение БАТА АГРО. Плугът, участващ в демонстрацията, беше окомплектован с предплужници, за да бъде още по-комплексна съпоставката между различните почвообработки.

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон : 0700 20 205

Атрактивна демонстрация с най-новите трактори и плугове от Оптиком
8389
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Метеостанциите XFarm: Иновационна технология за професионалистите в земеделието
Оптиком със супер промоция на дискови брани Pallada до края на БАТА Агро 2023
Пръскачките Caffini Global - иновативни решения за ефективен земеделски бизнес, сега на по-добра цена!
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини