Начало » Новини » Страната
27.09.2016 г.

Руски фонд може да финансира смесени предприятия с България

sinor.bg

Български компании могат да кандидатстват с проекти за финансиране на смесени предприятия в Русия чрез създадения в страната Фонд за развитие на промишлеността. Това стана ясно от среща на директора на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с Александър Ермошин, заместник генерален директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес, който е на визита в страната ни.

Бюджетът на фонда възлиза на 200 млрд. рубли, а отпусканите средства са при нисък лихвен процент от 6,5%, заяви Ермошин.

Александър Ермошин представи още една възможност за българския бизнес в Русия. По време на Икономическия форум в Санкт Петербург през 2017 г. се организира специална конференция за малките и средните предприятия от местната агенция.

България може да се включи като партньор и да бъде поставен специален акцент върху нея. През тази година партньори са били страните от Латинска Америка. Идеята е добра и очаквам да се включат широк кръг представители на малкия и среден бизнес от България и Русия, каза Мариета Захариева. Тя допълни, че очаква да бъде изпратена официална покана от руската агенция за МСП с цел промотирането на страната ни.

В разговорите участваха и представители на българския бизнес. Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подчерта, че фирмите у нас са силно засегнати от санкциите и са пречка пред разширяването на взаимоотношенията между двете страни.

Руската делегация, която е на посещение в страната, се състои от малки и средни компании от секторите земеделие, храни, дървопреработване, ИТ и други. Предстоят два бизнес форума в Банско и Пловдив, на които ще могат да се запознаят с български компании за партньорство.​

Руски фонд може да финансира смесени предприятия с България
7026
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини