Обелваме главите лук, като внимаваме да ги запазим цели. Изрязваме капаче отгоре и издълбаваме вътрешноста им. Нарязваме на дребно половината от вътрешноста и главичката червен лук. В дълбок съд разбъркваме нарязания лук, месото, захарта и стафидите. Прибавяме яйцето и накиснатия сухар и разбъркваме добре. След това слагаме магданоза, червения и черен пипер, кимиона, канелата и посоляваме. Разбъркваме. С така приготвената смес пълним главите лук и ги поставяме в тавичка. Заливаме ги с бульона и ги печем 30-40 минути. Десет минути преди да ги изкарате от фурната, поставете отгоре изрязаните капачета.Сервираме ги с ориз.
Продукти: 4 едри глави лук, 300 г мляно агнешко месо, 1 главичка червен лук, 2 с. л. захар, 50 г стафиди, 1 к. л. кимион, 1 к. л. канела, 1 к. л. лют пипер, 1 връзка магданоз, 1 яйце, 1 сухар, накиснат в мляко, 1 кубче бульон, разтворен в топла вода.