По области, цените на едро на цялото агне варират от 11,50 лв./кг в Кърджали до 13,70 лв./кг в Бургас. Единствено в област Кърджали се отчита седмично ценово изменение, като продуктът поскъпва с 2,2%. Така, средната цена на едро на цяло агне за страната се повишава с 0,2% на седмична база, до 12,77 лв./кг. , посочват в седмичен анализ експерти на МЗХ.
През периода на наблюдение не е отчетено предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ).
В другите търговски обекти (ДТО) цените на цялото агне са в диапазона от 11,40 лв./кг (Бургас) до 14,20 лв./кг (Велико Търново, Ловеч и Плевен), като седмично изменение е отчетено единствено в област Благоевград – понижение с 1,1%. Средно за страната, цената на дребно на продукта в ДТО намалява с 1,1% на седмична база, до 13,18 лв./кг.
Маржът между цените на едро на цяло агне и тези на дребно в ДТО е средно 0,41 лв./кг, като достига до 1,50 лв./кг в Кърджали. Изключение са областите Сливен, Ямбол и Бургас, където цените на продукта в ДТО са с между 0,75 лв./кг и 2,30 лв./ко по-ниски спрямо тези на едро.