Количествата произведено сурово мляко във Великобритания са започнали да намаляват през предишните 2 седмици, като резултатите са с 10% по-слаби спрямо показателя за същия период през 2015 г. , съобщи електронното издание The Dairy Site. От британския Съюз на млекопроизводителите коментираха, че спадът е свързан с лошото качество на сеното и фуражите. Заради неблагоприятните метеорологични условия фермерите не успяха да приготвят качествена храна за животните. Освен това в стремежа си да свият произвежданите количества заради нивото на цените на пазара те са започнали да се отказват от биологичните добавки за добитъка.
От браншовата организация смятат, че в настоящото развитие има и положителен елемент, тъй като спадът на производството може да доведе до балансиране на цените. Промяната на хранителния състав обаче може да се отрази в бъдеще върху качеството на органичните торове и съответно – на реколтата от зърнени култури.