Киснем момиците 2 часа в студена вода. Слагаме ги в тенджерка, сипваме вода колкото да ги покрие и прибавяме виното. Добавяме срязаната на 4 глава лук и посоляваме на вкус. Варим на тих огън. За соса правим запръжка от мазнината и брашното. Сипваме запръжката при момиците и варим на тих огън 15-20 мин. Преди да свалим от котлона, подправяме соса с разбитите в киселото мляко жълтъци. Накрая за аромат поръсваме с черен пипер.
Продукти: 3 телешки момици, половин ч.ч. бяло вино, 1 глава лук, сол, черен пипер; за соса използваме: 2 с.л. олио или зехтин, 2 с.л. брашно, 2 жълтъка, 3 с.л. кисело мляко.