Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.05.2016 г.

Телешки момици със сос

Киснем момиците 2 часа в студена вода. Слагаме ги в тенджерка, сипваме вода колкото да ги покрие и прибавяме виното. Добавяме срязаната на 4 глава лук и посоляваме на вкус. Варим на тих огън. За соса правим запръжка от мазнината и брашното. Сипваме запръжката при момиците и варим на тих огън 15-20 мин. Преди да свалим от котлона, подправяме соса с разбитите в киселото мляко жълтъци. Накрая за аромат поръсваме с черен пипер.

Продукти: 3 телешки момици, половин ч.ч. бяло вино, 1 глава лук, сол, черен пипер; за соса използваме: 2 с.л. олио или зехтин, 2 с.л. брашно, 2 жълтъка, 3 с.л. кисело мляко.

Телешки момици със сос
7936
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини