Изчистваме и нарязваме на ситно лука и корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио. Добавяме каймата и я запържваме. Поръсваме с червения пипер, посоляваме и наливаме вода. Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим супата около 1 час. Малко преди да я свалим от огъня, прибавяме настърганите на ренде домати и доваряваме още 10 мин. Готовата супа застройваме с разбитото с кисело мляко яйце и сваляме от котлона. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: 250 г телешка кайма, 1 връзка корени за супа, 30 г олио, 1 малка глава лук, 2 средни домата, 4 картофа, 1/2 ч. ч. кисело мляко, 1 яйце, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол, 1,300 л вода