Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.02.2016 г.

Супа с леща и пушено пиле

Наситняваме лука и го изпържваме в загрятото масло заедно с лещата, кърито и кимиона 1 мин. Заливаме с гореща вода и варим на слаб огън без похлупак 20 мин. Нарязваме праза на тънки кръгчета. Почистените моркови нарязваме на парченца, чесъна смачкваме. Така приготвените зеленчуци прибавяме в супата и варим 7 мин. Сипваме и фидето, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим още 3 мин. Пилешкото нарязваме на парченца. Добавяме месото в супата, кипваме и сваляме от огъня. Разливаме в чинии и посипваме с наситнения кориандър.

Продукти: две снобчета фиде, 1 глава стар лук, 200 г леща, 30 г масло, 1 кг пушено пиле, 200 г праз, 200 г моркови, 1 скилидка чесън, сол, смлян черен пипер, 3 ч.л. къри, щипка смлян кимион, 1 връзка кориандър.

Супа с леща и пушено пиле
4558
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини