Наситняваме лука и го изпържваме в загрятото масло заедно с лещата, кърито и кимиона 1 мин. Заливаме с гореща вода и варим на слаб огън без похлупак 20 мин. Нарязваме праза на тънки кръгчета. Почистените моркови нарязваме на парченца, чесъна смачкваме. Така приготвените зеленчуци прибавяме в супата и варим 7 мин. Сипваме и фидето, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим още 3 мин. Пилешкото нарязваме на парченца. Добавяме месото в супата, кипваме и сваляме от огъня. Разливаме в чинии и посипваме с наситнения кориандър.
Продукти: две снобчета фиде, 1 глава стар лук, 200 г леща, 30 г масло, 1 кг пушено пиле, 200 г праз, 200 г моркови, 1 скилидка чесън, сол, смлян черен пипер, 3 ч.л. къри, щипка смлян кимион, 1 връзка кориандър.