Лесен начин за измиване на гъбите е като ги поставите в найлонов плик. Поръсвате ги с две лъжици брашно, пълните плика с вода и добре разбърквате докато гъбите побелеят, после старателно изплаквате няколко пъти. Така почистени гъбите поръсвате с лимоновия сок. Нарязваме ги на парченца и ги задушаваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Отделно смесваме разбитите жълтъци и отцеденото кисело мляко, поръсваме със сол, черен пипер и настърганото индийско орехче. Разпределяме гъбите в пръстени гювечета и във вяско сипваме от соса. Покриваме ги добре с настъргания кашкавал. Запичаме в предварително загрята фурна.
Продукти: 1 кг гъби, 1 лимон, 4 жълтъка, 1 кофичка отдецено кисело мляко, 100 г кашкавал, 50 г краве масло, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче, сол.