Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
27.11.2015 г.

Трето поколение зърнопроизводители градят бизнес, който не създава емигранти

Пети агросеминар на НАЗ

Зърнопроизводството е сред малкото отрасли в земеделието, където за 25 години се създадоха и успешно работят 3 поколения фермери и където емигрантство няма, защото след като се изучат в чужбина, децата на земеделците се връщат и поемат бизнеса на бащите си. Думите са на заместник-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите Мариела Йорданова, която заедно с колегите си от ръководството на асоциацията представи 9-годишния опит на една от най-големите организации в областта на агросектора. От 2006 г. досега зърнопроизводителите успяха да се обединят в защита на общите си интереси и днес те са не само партньор, но и коректив в управлението на сектора, допълни председателят на асоциацията Румяна Ангелова.

При откриването на 5-ия агросеминар на НАЗ в Пловдив специално приветствие отправи и заместник-министърът на земеделието Васил Грудев. Той представи и поздравителен адрес от министъра на земеделието Десислава Танева, която заради посещението си в Китай не успя да присъства на форума. „Заедно с министъра на земеделието нееднократно сме заявявали, че НАЗ е най-демократично работещата организация в целия земеделски бранш”, посочи Грудев. Той изрази надеждите си, че много скоро законодателството ще ускори работата по закона за браншовите организации, за създаването на който НАЗ би могла да бъде добър модел.

Председателят на парламентарната комисия за земеделие Румен Христов пък увери фермерите, че проект на закона ще бъде внесен за обсъждане в комисията още през януари 2016 г.

В деловата работа на агросеминара представителите на държавните институции отговориха обстойно на всички предварително зададени въпроси от страна на бизнеса. 

Трето поколение зърнопроизводители градят бизнес, който не създава емигранти
8599
 

Последни материали
Виж
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини