Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.11.2015 г.

Мариновани моркови и целина

Лесно и вкусно

Продукти: 5 кг моркови, 1,5 кг целина (глави), 1 кг магданозени корени

За маринатата: 750 мл оцет /6%/, 400 г сол

Магданозените корени и целината обелваме и нарязваме на парченца. Нареждаме морковите плътно в подходящ съд, като помежду им слагаме парченца целина и магданоз.

Кипваме марината от солта, водата и оцета, охлаждаме я и заливаме морковите. Отгоре притискаме с кръстачка и речен камък. В продължение на 2 седмици претакаме туршията всеки ден.

Морковите ще са готови за косумация след 30-40 дни, ако държим туршията при температура 20°С. След това трябва да я съхраняваме на по-хладно място.

Мариновани моркови и целина
7866
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини