Начало » Новини » Света
27.05.2015 г.

САЩ инвестират 21 млн. долара за борба със сушата

Държавна политика

Farmer.bg

Националната служба за опазване на ресурсите към министерството на земеделието на САЩ ще разпредели 21 млн. долара сред фермерите, пестящи ценни ресурси в най-тежко засегнатите от сушата региони, съобщи електронното издание AgroNews. Финансовата помощ и техническото сътрудничество ще достигнат до производители от 8 щата, предоставяйки им възможност да увеличат ефективността при напояването, да подобрят качеството и продуктивността на почвите и да си осигурят постоянни източници за напояване. Обявеното финансово подпомагане ще бъде насочено към региони с изключително силно засушаване, включващи части от щатите Калифорния, Канзас, Айдахо, Невада, Оклахома, Орегон, Тексас и Юта.

Средствата ще помогнат да бъдат покривани разходите, докато производителите прилагат практики за съхраняване на водните ресурси, включващи залесявания, торене и системи за напояване. Данни на Националната служба за опазване на ресурсите сочат, че фермерите участват средно  с половината от разходите по тези мероприятия.

От службата са инвестирали над 1,5 млрд. долара във финансова и техническа подкрепа за фермерите, за да им помогнат в прилагането на практиките за опазване на ресурсите. „Всеки ден специалистите от Националната служба за опазване на ресурсите работят рамо до рамо с производителите на селскостопанска продукция и им помагат да спестяват вода и да увеличават гъвкавостта на предприеманите действия. Инвестициите ще осигурят допълнителни ресурси в засегнатите от сушата региони, подпомагайки фермерите и собствениците на ранчо да реализират мерки за намаляване на въздействието на продължителното засушаване”, заяви министърът на земеделието на САЩ Том Вилсек.

Информацията за новата помощ се появи малко след започването на реализацията на няколко програми, които трябва да помогнат на фермерите да запазят водните ресурси, да подобрят състоянието на почвите и да повишат дългосрочната устойчивост в земеделието. Няколко щатски офиса на Националната служба за опазване на ресурсите вече разпределиха значителна част от средствата по Програмата за стимулиране на качеството на околната среда с ударение върху управлението в условията на засушаване. В Калифорния над 27 млн. долара от финансирането по програмата за 2015 г. е предвидено за опазване на водните ресурси.

Ведомството участва и в Програмата за регионално партньорство за съхраняване на ресурсите, насочена към подпомагане на финансирането на проекти, насочени към опазване и устойчивост на водните ресурси. През миналата година от службата са осигурили над 84 млн. долара за 35 проекта в първата фаза на финансирането по програмата, а останалите партньори в проектите са удвоили тази сума. Наскоро Вилсек обяви, че вторият етап от програмата ще осигури 235 млн. долара за борба със сушата и за опазване на водните ресурси.

САЩ инвестират 21 млн. долара за борба със сушата
4956
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Състоянието на климата през 2023 г. придава ново зловещо значение на фразата „извън класациите“
Най-топлият февруари в света, повишение с 1,77 °C
През тази година обаче всичко се развива благоприятно за растенията
Недостигът на вода и нарасналите разходи свиват площите с чесън в Испания
Предстоящо
Необходим диспут за водните ресурси на България
Крайностите в метеорологичната обстановка в ЕС се запазват
Валежите в България от началото на годината са едва половината от обичайните
Ограниченията засягат и около 6 милиона жители на областта
Рекордната суша принуди властите в Каталуния да намалят с 80 на сто водата за напояване
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини