Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.05.2015 г.

Мусака с кайма и патладжан

Почистваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, посоляваме от всички страни парчетата и оставаме да се отцеди за 10 минути. Задушаваме в олиото (преценете количеството според това дали обичате по мазна мусака или по стегната) отцедените филии патладжан, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и доматите, прибавяме и каймата. Разбъркваме старателно за да се наситни каймата. Подправяме с чубрицата, магданоза и настъргано индийско орехче. В тавичка редуваме пласт патладжани и пласт кайма, така че най-отгоре да останат патладжани. Заливаме мусаката с виното и я печем във предварително загрята фурна. Малко преди да е готова, я заливаме с разбърканите с киселото мляко яйца, содата и брашното.Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме мусаката във фурната да се запече.

Продукти: 600 г кайма, 3 лъжици олио, 4 големи патладжана, 2 глави лук, 3 средни домата, чубрица, връзка магданоз, индийско орехче стрито, 1 ч.ч. бяло вино, 1 кисело мляко,  2 яйца, 1 с.л. брашно, 100 г кашкавал.

Мусака с кайма и патладжан
8173
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини