Омесвате добре каймата с подправките, оставяте да стегне за час в хладилника. Отцеждате водата от бурканите с лозови листа в отделен съд. Върху лист алуминиево фолио и с помощта на малка лъжичка слагате от каймата и навивате сърмите. Подреждате в глинен съд и захлупвате с чиния за да не се развият. Наливате една водна чаша от лозовия сок в съда със сърмите. Захлупвате и печете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 40 минути). Внимание: обикновено лозовите листа са солени и не се налага да се слага сол допълнително.
Продукти: два буркана лозови листа, 1 кг кайма с преобладаващо телешко месо, подправки – черен пипер, кимион, джоджен, бахар, сол или готова подправка за месо за фурна.