Пилето се нарязва на малки парчета и се изпържва до побеляване в маслото. Вадим пилешките късчета. В същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, прибавяме грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. гореща вода с разтворени в нея две лъжици брашно, слагаме месото и разбъркваме. Посоляваме на вкус и варим на тих огън 25 минути. Преди свалянето от огъня поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: 800 -900 гр. Пиле обезкостено, 2-3 бр. (150 г) моркови, консерва от грах 800 г, 100 гр. Масло, 1ч.л червен пипер, една трета чаена лъжичка стрит черен пипер, 1-2 глави лук, 2 лъжици брашно, половин връзка копър, сол на вкус