Измиваме много добре гъбите, нарязваме ги на едри парчета, (на четири) поставяме в тенджера със студена вода и оставяме да се варят 30 мин на умерен огън. В дълбок съд сгорещяваме олио и изпържваме в него нарязаните лук и чесън и настъргания на едро ренде морков. Добавяме брашното, доматеното пюре, разбъркваме добре и слагаме и червения пипер. Заливаме запръжката с малко отвара от варенето на гъбите. Изсипваме запръжката в тавичка, отгоре сипваме гъбите и малко бульон – яденето трябва да е с гъст сос. Разбъркваме добре всичко и прибавяме ситно нарязания магданоз. Слагаме ястието във фурната. Когато заври, изсипваме отгоре разбитите с киселото мляко яйца и допичаме яхнията. Сервираме я гореща, поръсена с пресен магданоз.
Продукти: 400 г пресни гъби, олио, 1 връзка пресен лук, 1 връзка пресен чесън, 1 връзка магданоз, 1 морков, 2 с. л. брашно, 1 с. л. доматено пюре, 1 ч. л. червен пипер, 3 яйца, 1 кофичка кисело мляко.