От брашното, содата, солта и хладка вода замесваме тесто. Оставяме го да почива 30 минути. Разточваме 2 листа – единия, колкото дъното на тавичката, другия – по-голям. Нарязваме ситно лука, копъра и чубрицата и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме ориза и червения пипер, посоляваме.
В намаслена тавичка поставяме по-големия лист така, че краищата му да излизат вън от нея. Разстиламе равномерно плънката, нареждаме месото от свареното в малко вода, посолено и обезкостено пиле. С висящите краища на листа похлупваме плънката. Намазваме лучника с мазнина и го печем в силна фурна.
Продукти: 2 и половина ч. ч. брашно, 1 ч. л. сода бикарбонат, 1/4ч. л. сол; за плънката – 1 пиле, 506 глави кромид лук, 1 връзка копър, 2 стръка чубрица, 1/2 ч. ч. ориз, сол на вкус.