Почистваме рибата. Разрязваме е по дължина и след като е измием е подсушаваме с кърпа. Поставяме рибата на загрятата скара за около 5-10 минути, за да се отлепи кожата. Приготвяме соса от ситно нарязани зелени подправки. Добавяме лимоновия сок, зехтина, шафрана, солта и черния пипер на вкус и разбъркваме добре. Покриваме тавичката с готварско фолио. Слагаме отгоре рибата и от двете страни изсипваме соса. Покриваме с фолио. Печем на умерена фурна 45 минути до 1 час.
Сервираме рибата с украса от резенчета лимон.
Продукти: 1 бяла риба, 1/2 ч. ч. лимонов сок, 3-4 с.л.зехтин, 50 г листа кориандър, 50 г магданоз, 50 г листа от мента, 1 ч.л. шафран, сол, черен пипер.