Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.03.2014 г.

Мусака с домашно пиле

Сварявате пилето, обезкостявате го. След това накълцвате с ножа месото на ситно. Към него прибавяте ориза, гъбите, нарязани на дребно и задушени с малко олио, жълтъците, магданоза (нарязан), сол и черен пипер на вкус и бульона. Всичко обърквате старателно и изсипвате в намазана с масло тавичка, добявате олио и печете в умерена фурна. Разбивате белтъците и ги изсипвате върху готовата мусака, поръсвате отгоре с настърган кашкавал и запичате мусаката отгоре.

Продукти за мусаката: 1 голямо пиле, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал.

Мусака с домашно пиле
9764
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини