Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
10.01.2011 г.

Посадъчен материал от картофи от холандската фирма АГРИКО - Елит и Клас А

Българо-холандското дружество „Агрико България” ООД, създадено от авторитетната холандската фирма „Агрико” – световен лидер в селекцията на картофи, предлага на своите клиенти – производителите на картофи у нас, висококачествен посадъчен материал, произведен в Холандия.
„Агрико България” ООД е изключителен представител на холандския кооператив „Арико” за България. Предлагат се 25 сорта и много от тях вече са отлично познати на българските картофопроизводители, но има и нови, които са с висок потенциал за добиви и устойчивости, и които са представени в публикация на сп. „Практично земеделие”, бр.1/януари 2011 г.. Сортовете на „Агрико” осигуряват висока доходност от картофопризводството на хиляди фермери и земеделски стопани у нас и им дават възможност за инвестиции и развитие.
Разфасовките са 10, 25 и 50 килограмови ютени чували, като на всяка опаковка са зашити етикети, издадени от холандската инспекция NAK, с отпечатани партиден номер, дата на пакетиране, сорт, клас, фракция и др. информация.

Нови сортове

Монако
Монако е с отлични вкусови качества. Нов ранен сорт. Клубените се среден брой в гнездо, едри с продълговата форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и месото, еднородни по размери.

Ариеле
Ариеле е ранен до средно ранен сорт с едри овални клубени, със сравнително малък брой в едно гнездо. Подходящ за пресния пазар, отглежда се върху всички почвени типове.

Маделин
Маделин е ранен до средно ранен сорт с едри овални клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Има отлични вкусови качества и е много подходящ за продажба след измиване. Подходящ е за отглеждане върху всички почвени типове.

Аризона
Аризона е нов високодобивен средно ранен сорт с гладки, продълговато-овални, едри клубени, като броят им в едно гнездо е значителен. Подходящ за отглеждане на всички почвени типове. Притежава отлични кухненски качества.

Пекаро
Пекаро е нов средно ранен сорт с едри продълговато-овални клубени (с червена кожица), а количеството им в едно гнездо е среден. Сортът е предназначен за прясна консумация и има добри кухненски качества. Подходящ за отглеждане в Източна Европа и Северна Африка.

Амбишън
Амбишън е нов високодобивен средно късен сорт. Клубените са малко на брой, но са едри, продълговато овални, отлично оформени, с блестящо жълт цвят на кожицата и светло жълто месо, с плитки очи. Притежава много добри вкусови качества, брашнест тип, значително добро съдържание на сухо вещество.

Основни сортове:

Ранни:

Ривиера
Ривиера е много ранен сорт с кръгло-овални клубени, леко сплеснати, среден брой в гнездо, едри и изравнени по размер, с ниско съдържание на сухо вещество. Подходящ за най-ранно производство.

Агата
Агата е много ранен сорт с кръгло-овални клубени с голям брой в гнездо, с плитко разположени очи, изключително гладка кожа и привлекателен външен вид- подходящ за пакетиране.

Импала
Импала е ранен до много ранен, високодобивен сорт със средни по размер, продълговато-овални клубени, със среден брой в едно гнездо. При сваряване остава твърд и има превъзходни кухненски качества.

Трезор
Трезор е ранен сорт с овални клубени, броят им в едно гнездо е среден. Предназначен е за пресния пазар. Хубавият външен вид, форма, цвят на кожицата и високият добив го правят един от най-търсените сортове в ранната група.

Аринда
Аринда е ранен до средно ранен високодобивен сорт с едри продълговато-овални клубени с отлични кухненски качества. Броят им в едно гнездо е среден. Има добра устойчивост на високи температури и засушаване. Продълговатата му форма е предимство, където има сляпо куче.

Средно ранни и късни сортове:

Арнова
Арнова е средно ранен сорт, с едри по размер продълговато-овални клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Има мощно стъбло и коренова система, подходящ за отглеждане на всички почвени типове. Притежава отлични кухненски качества.

Алмера
Алмера е средно ранен, високодобивен сорт с едри и изравнени овални до продълговато овални клубени, като броят им в едно гнездо е среден. Подходящ за прясна консумация, като гладката кожа, формата, цветът и отличните кухненски качества го правя много атрактивен.

Санте
Санте е средно ранен сорт с доста едри по размер кръгло-овални клубени, като броят им в едно гнездо е голям. Сортът е с високо съдържание на сухо вещество, притежава отлични кухненски качества. Подходящ за прясна консумация и за преработка – пържени картофи. Това е един от най-популярните сортове в България.

Пикасо
Пикасо е средно късен сорт с едри овални клубени като броят им в гнездото е среден.
Сортът притежава отлични кухненски качества. Предназначен е за прясна консумация. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви.

Агрия
Агрия е средно късен сорт с много едри продълговато-овални клубени, с високо съдържание на сухо вещество, които са сравнително малко на брой в гнездото. Агрията е с универсални качества – един от най-подходящите за бланширане картофи (помфри), чипс, но същевременно много подходящ и за кухненски цели. Изключително популярен в планинските хладни райони.

Посадъчен материал от картофи от холандската фирма АГРИКО - Елит и Клас А
180845
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Виго ви дава висока устойчивост на CGMMV за успешна реколта краставици
Шест съвета как да спрете разпространението на ToBRFV
Полезни съвети
Водородният пероксид е ценен помощник при отглеждане на разсад
Полезни съвети
Домашно приготвени стимулатори за покълване на семената и растеж на разсада
Важно за разсада
Срокове за годност на зеленчуковите семена и техните особености
Трябва ли да накисваме семената преди сеитба?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини